Partners | Battle For The North Sea

Partners

De tentoonstelling  ’14 – ‘18, de slag om de Noordzee is een initiatief van het Vlaams Instituut voor de Zee en Toerisme Vlaanderen, in samenwerking met het War Heritage Institute, Westtoer, Stad Brugge en de Provincie West-Vlaanderen.

Curator

Tomas Termote is curator van dienst voor de tentoonstelling. Termote behaalde masterdiploma’s in de geschiedenis, archeologie en maritieme archeologie en is een ervaren duiker. Hij deed uitvoerig onderzoek naar scheepswrakken over de gehele wereld, waaronder ook vele wrakken in de Noordzee en schreef meerdere publicaties hierover. Zijn jarenlang doorgedreven onderzoek naar de vele wrakken van Duitse duikboten die in de Eerste Wereldoorlog tot de U-Flottille Flandern behoorden, resulteerde reeds in het boek ‘Oorlog onder water,Unterseeboot Flottille Flandern 1915-1918’. Samen met gouverneur Carl Decaluwé publiceerde Termote in 2015 bovendien ook nog ‘De raid op Zeebrugge: 23 april 1918, door de ogen van kapitein Alfred Carpenter, VC’.
 


Stuurgroep

Het tentoonstellingsproject wordt verder ondersteund door een gemotiveerde stuurgroep onder leiding van de gouverneur van de provincie West-Vlaanderen Carl Decaluwé.