[Naar intro]

Niet ingelogd [Log in]

Historiek zeevisserij

Historiek zeevisserij > Visserijonderwijs > Stedelijke Visserijschool John Bauwens (Oostende)


Leraar nautische wetenschappen Edward Brouckxon

Leraar nautische wetenschappen Edward Brouckxon
Beschrijving: Edward Patrick Arthur Brouckson, leraar nautische wetenschappen Stedelijke Visserijschool "John Bauwens" te Oostende en Rijksvisserijschool te Knokke-Heist van 1979 tot en met 2006. Specialist zeevaartrekenen, kosmografie, instrumentenleer, zee- en weerkunde, beroepsreglementering en zeerecht, zeekaartwerk, scheepsbouw en stabiliteit, eerste hulp bij ongevallen op zee, moderne wiskunde, motorenleer 300 pk, seinen en radiotelefonie,scheepsetiquetteleer. Hij was medewerker aan de Belgische Zeevisserijalmanak, jurylid der examens Schipper ter zeevisserij en Motoristen ter zeevisserij aan de zeevaartschool te Oostende, voorzitter van het Rode Kruis te Bredene, agent van de civiele bescherming, docent aan het vormingsinstituut te Oostende en inspecteur der Belgische kustjeugdateliers. Hij schreef talrijke werken in verband met het zeevisserijonderwijs, de zeevisserij en pedagogie. Redde verschillende personen het leven, onder wie één van zijn eigen leerlingen. Edward Brouckxon wist als reserveofficier de graad van Luitenant-Kolonel te behalen.
JPG bestand - 2.05 MB - 2592 x 1944 pixels  [meer]
toegevoegd op 2010-12-05 - 895 views
Citatie: VLIZ Fotogalerij

Creative Commons LicenseDit werk is gelicentieerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-Niet-commercieel-Gelijk 3.0 Licentie

Commentaar (1)
toegevoegd op 2012-04-09 15:22:11 door  
De heer Edward Brouckxon was de leraar in het Belgisch Visserijonderwijs die als eerste pedagogisch gebruik maakte van de computer in zijn lessen. Hij mag beschouwd worden als de mede-stichter van het modern visserijonderwijs waarvoor hij samen met zijn collega's uit Oostende en Heist vernieuwde lesprogramma's schreef.
Klik hier om terug te keren naar miniatuurweergave.


[Voeg een beeld toe] [Commentaar toevoegen] [RSS] [Zoeken]