IMIS | Flanders Marine Institute
 

Flanders Marine Institute

Platform for marine research

IMIS

Publications | Institutes | Persons | Datasets | Projects | Maps
Printer-friendly version

Workshop CLIMAR-project - Crisis in de Visserij : keert klimaat het tij ?

[ report an error in this record ]

More: Participant 
  Eventtype: Conference/Workshop
  Date: 2008-12-09
  Location: ILVO, Oostende, Belgium
  Contact:

Institute  Top 
 • Vlaamse overheid; Beleidsdomein Landbouw en Visserij; Instituut voor landbouw- , visserij en voedingsonderzoek (ILVO), more, organiser

Description:
  Workshop georganiseerd door ILVO-Visserij in het kader van het CLIMAR-project ‘Evaluatie van de impacts van klimaatsverandering en aanpassingsmaatregelen voor mariene activiteiten’ gefinancierd Federaal Wetenschapsbeleid (Belspo).
  Verschillende sectoren lijden sterk onder de huidige financiële crisis, zo ook de Belgische visserij. Hoge brandstofprijzen, lage visprijzen en strenge reglementeringen verminderen de leefbaarheid van de visserijsector pijlsnel. Ook de veelbesproken klimaatsverandering beïnvloedt de operationele werking van de vloot: dichtheden, verspreiding en/of leefgebied van verschillende commerciële visstocks veranderen; zuidelijke (potentiële) commerciële visstocks verhogen hun productie en/of breiden hun leefgebied uit, het aantal zware stormen neemt toe, enz. Tijdens de voormiddagsessie komen deze onderwerpen uitgebreid aan bod.
  Tijdens de namiddagsessie worden een aantal vragen ─ zoals bvb. ‘Wat te verwachten op korte, middenlange en lange termijn? Hoe kan de sector zich wapenen tegen de negatieve gevolgen van de klimaatsverandering? Hoe de effecten van klimaatsverandering positief benutten? Kortom welke adaptatiestrategieën kunnen de visserij leiden naar een stabiele en duurzame toekomst?’ ─ voorgelegd aan een uitgebreid panel van belanghebbenden uit de visserijsector en aan alle deelnemers aan de workshop.

All data in IMIS is subject to the VLIZ privacy policy Top | Participant