IMIS | Flanders Marine Institute
 

Flanders Marine Institute

Platform for marine research

IMIS

Publications | Institutes | Persons | Datasets | Projects | Maps
[ report an error in this record ] Printer-friendly version

Heroes of the Two Sea and Heroes to see

More:
Parent project: 2 Mers Seas Zeeën, more
Acronym: HEROES 2C
Period: January 2010 till June 2013
Status: Completed

Abstract:
Heroes 2C is een project dat bescherming van het maritieme erfgoed combineert met sociale integratie. De projectpartners gebruiken drie schepen – die zich in verschillende stadia van hun reconstructie bevinden – om de belangstelling voor de maritieme sector en de vakkennis op dit gebied te vergroten.

Behalve drie partners, die gespecialiseerd zijn in het restaureren van schepen, heeft het project nog een vierde projectpartner, die gespecialiseerd is in arbeidsbemiddeling en beroepsopleiding. De Medway Queen, de Jean Bart en de New Belgica hadden vroeger elk een ander doel, nl. oorlog, koopvaardij en onderzoek. Ze zullen worden gereconstrueerd door vakmensen uit de scheepsbouwwereld en leerlingen uit sociaal achtergestelde groepen.

Tijdens het project zullen de partners hun wereld openstellen voor jongeren door middel van opleidingsactiviteiten waarmee ze hun eigen technische kennis en fascinatie voor de maritieme sector kunnen delen met studenten en stagiairs. Ter bevordering van het toerisme zullen de projectpartners de feitelijke reconstructie openstellen voor het publiek, zodat bezoekers de restaurateurs aan het werk kunnen zien en in de bezoekerscentra meer te weten kunnen komen over de geschiedenis van de schepen.

All data in IMIS is subject to the VLIZ privacy policy Top