IMIS | Flanders Marine Institute
 

Flanders Marine Institute

Platform for marine research

IMIS

Publications | Institutes | Persons | Datasets | Projects | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Printer-friendly version

Het gebruik van alginaten voor het glaceren van diepgevroren haring = L'usage d'alginates pour le glacage du hareng congelé
Vyncke, W. (1978). Het gebruik van alginaten voor het glaceren van diepgevroren haring = L'usage d'alginates pour le glacage du hareng congelé. Landbouwtijdschrift 31(5): 911-917
In: Landbouwtijdschrift = Revue de l'Agriculture. Ministerie van Landbouw: Brussel. ISSN 0776-2143, more
Peer reviewed article  

Available in Author 

Keywords
    Alginates; Freezing; Clupea harengus Linnaeus, 1758 [WoRMS]; Marine

Author  Top 

Abstract
    Herring and herring fillets were treated after freezing with a 0,5% solution of a commercial preparation of sodium alginate and stored for 9 months at -23C. For the round fish as well as for the fillets, rancidity was markedly inhibited. This effet was further enchanced on using airtight packaging.

All data in IMIS is subject to the VLIZ privacy policy Top | Author