IMIS

Publications | Institutes | Persons | Datasets | Projects | Maps
[ report an error in this record ]basket (0): add | show Print this page

Garnaalkroketten als Vlaamse gastronomische specialiteit. Wie zijn de (West-)Vlaamse producenten?
Van In, J.-B. (2015). Garnaalkroketten als Vlaamse gastronomische specialiteit. Wie zijn de (West-)Vlaamse producenten?, in: (G)een kleine garnaal: de economische cyclus van de grijze noordzeegarnaal. West-Vlaanderen Werkt, 57(252-253): pp. 33-40
In: (2015). (G)een kleine garnaal: de economische cyclus van de grijze noordzeegarnaal. West-Vlaanderen Werkt, 57(252-253). Provincie West-Vlaanderen: Brugge. 52 pp., more
In: West-Vlaanderen Werkt. WES Onderzoek en Advies: Brugge. ISSN 1374-6235, more

Available in  Author 

Keyword
    Marine/Coastal

Author  Top 
  • Van In, J.-B.

Abstract
    Meer nog dan chocolade, bier of frieten, zijn garnaalkroketten een uniek Belgisch of zelfs Vlaams gastronomisch product. Vlaamse bedrijven zijn goed voor ongeveer 70 % van de productie van deze delicatesse. West-Vlaanderen Werkt detecteerde en analyseerde in primeur 18 lokale fabrikanten met zeer uiteenlopende kenmerken en schaalgrootte. De export van onze onvolprezen garnaalkroket is ook nog eens nagenoeg onbestaande: ons land staat zelf in voor 90 % van de consumptie.

All data in the Integrated Marine Information System (IMIS) is subject to the VLIZ privacy policy Top | Author