Vis en wijn: Creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vandamme
Declercq, M. (2004). Vis en wijn: Creatieve combinaties met Sergio Herman en Wim Vandamme. Lannoo: Tielt. ISBN 90-209-5732-5. 175 pp.
|
Available in | Authors |
VLIZ: Biological Resources RES.48 [105565]
|
Authors | | Top |
- Declercq, M.
- Le Duc, T., illustrator
|
|
|
Abstract |
Dertig populaire vissoorten, schelp- en schaaldieren uit de Noord-Atlantische en mediterrane wateren komen aan bod, van krab over oesters tot rog en pladijs. Hoe zien ze eruit, waar komen ze voor en hoe kun je ze bereiden? Bij elke vissoort hoort een origineel recept, bereid door Sergio Herman (Oud Sluis), Nederlandse chef van het jaar en de nieuwe Vlaamse rijzende ster, Wim Vandamme. Met uitgebreid wijnadvies van eerste sommelier William Wouters. Welke wijn schenk je bij een visterrine of bij een eerder vette vis zoals zalm? Serveren we dezelfde wijn bij een gebakken tong en een gebakken forel? Past een sauvignonwijn bij oesters of is champagne beter? En kan je rode wijn geven bij vis? Zijn er smaakcombinaties die je beter vermijdt? |
|