Vissen in het Verleden 2019 (VOLZET) | Flanders Marine Institute
 

Flanders Marine Institute

Platform for marine research

Vissen in het Verleden 2019 (VOLZET)

Iedereen met een hart voor het rijke verleden van onze zeevisserij komt zeker aan zijn trekken op deze vijfde en vernieuwde uitgave van de studiedag Vissen in het Verleden. Vanaf dit jaar vindt de studiedag plaats in het NAVIGO-museum. De studiedag richt zich tot iedereen die het warm krijgt van verhalen over onze zeevisserij: van geschiedkundigen tot visserijbiologen, van archeologen tot sociologen, van erfgoeddeskundigen tot heemkundigen en andere geïnteresseerden. (zie eerdere edities)

Programma

De voormiddag staat in het teken van de pulskorvisserij. We starten met een korte geschiedenisles, want elektrisch vissen is niet nieuw. Daarna wordt het meest recente wetenschappelijk onderzoek toegelicht. We sluiten dit onderwerp af met een debat, waarin de verschillende partijen rond de tafel gaan zitten en gemodereerd maar ongezouten hun standpunten toelichten.

In de namiddag staan we stil bij de strandvisserij. Het thema wordt algemeen en historisch geschetst door enkele experts, waarna het tijd is voor korte en krachtige bijdrages in de ‘Cierk’.

Praktisch

Deelname aan de studiedag kost € 10 per persoon, lunch, koffie en versnaperingen inbegrepen. Meer info op de website van de Nationaal Visserijmuseum NAVIGO.

Inschrijving is niet meer mogelijk (zaal volzet).

De studiedag Vissen in het Verleden 2019 komt er in samenwerking met NAVIGO, VLIZ, ILVO, CAG en Agentschap Onroerend Erfgoed.