Boekvoorstelling: Grenzeloos Oostends - Roland Desnerck | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Boekvoorstelling: Grenzeloos Oostends - Roland Desnerck

Op dinsdag 10 juni 2014 (11:00 – 12:30) stelt Roland Desnerck zijn nieuwste boek voor: "Grenzeloos Oostends" over de oorsprong van zo een 450 Oostendse woorden.  

Roland Desnerck verzamelt al nagenoeg zijn gehele leven dialectwoorden en uitdrukkingen. Vele daarvan zijn ondoorgrondelijk, of zelfs geheimzinnig. Het is dan ook niet vreemd dat veel Oostendenaars zich afvragen waar hun voorouders die bevreemdende woordenschat vandaan haalden. Op die vraag geeft Roland Desnerck nu een antwoord.

Vele Oostendse woorden komen uit andere Europese talen. Niet enkel uit het Engels, het Frans of het Duits, maar ook uit het Spaans en het Noors. De titel van het boek werd dan ook: “Grenzeloos Oostends”. Een titelkeuze die mede beïnvloed werd door het thema van de Erfgoeddagen in 2014: GRENZELOOS. Dit boek biedt de lezer dan ook een heerlijke reis naar het verleden.

Programma

11:00 Inleidende speech door de heer Jan Mees, Algemeen Directeur van het VLIZ
11:05 Uiteenzetting door de heer Franky De Block, gedeputeerde van de Provincie West-Vlaanderen
11:30 Roland Desnerck aan het woord
11:45 Receptie aangeboden door het VLIZ

Locatie

Vlaams Instituut voor de Zee – VLIZ
InnovOcean site - Wandelaarkaai 7 (ingang pakhuis 61), 8400 Oostende

Registratie

Omwille van het beperkt aantal zitplaatsen en catering wordt gevraagd je aanwezigheid (+ aantal personen) te bevestigen voor 27 mei via desnerck.roland@telent.be, +32-(0)59-235657 of +32-(0)476-302455.

Lees meer:

Fotogalerij van de boekvoorstelling