Symposium Citizen Science | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Symposium Citizen Science

Citizen science of burgerwetenschap is hot. Maar wat houdt het precies in? En wat levert het op, voor wetenschapper en burger? Ontdek het op een symposium in Gent op 22 februari 2017. Ook Citizen Science projecten rond zee en oceaan komen aan bod.

Vijf laatstejaars studenten biologie van de Universiteit Gent organiseren op 22 februari een symposium over Citizen Science. De verschillende sprekers zullen onder meer een antwoord bieden op de vraag wat burgerwetenschap in Vlaanderen precies inhoudt, waarom het fenomeen belangrijk is, en hoe je burgers kan stimuleren om mee te doen. Maar ook een kritische kijk op het resultaat van die burgerwetenschap komt aan bod.

Het symposium bestaat uit een reeks voordrachten vanaf 13u en een breed debat vanaf 20u.

Sprekers die ondertussen bevestigden zijn: Vera Dua, Hilde Eggermont (Belgisch Biodiversiteitsplatform & raadslid IUCN), EOS, Roeland Samson (UA), Toos van Noordwijk (Earthwatch Institute), Kristijn Swinnen (Natuurpunt), Tim Adriaens (INBO), Camille Debacq (VUB),  Filip Meysman (VUB), Jan Seys (VLIZ), Evi Swinnen (Timelab), Pieter Vantieghem (UGent), Jonge Academie, Quentin Groom (Plantentuin Meise).

Praktisch

→ Inkom gratis
→ Inschrijven op voorhand is niet nodig. Maar wie om 19u een broodje wenst, kan dat op voorhand bestellen via dit formulier.

→ Meer info en updates op Facebook en Twitter (@SymposiumCitSci).
Download de poster van het symposium

→ Op woensdag 22 februari 2017 van 13:00 tot 19:00, met aansluitend debat van 20:00 tot 22:00.
→ Locatie: Ledeganckcomplex UGent, K.L. Ledeganckstr 35, 9000 Gent.

Het symposium krijgt de ondersteuning van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).