1st EMODnet Open Sea Lab: bootcamp | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

1st EMODnet Open Sea Lab: bootcamp

Driedaagse bootcamp waarbij codeerders, ontwikkelaars en data-enthousiastelingen worden uitgedaagd aan de slag te gaan met het rijke gamma aan mariene data en oceaanobservaties beschikbaar binnen EMODnet. Van 15-17 november 2017 in het kloppende hart van de Startup Village in Antwerpen. Creatievelingen gezocht!

Codeerders, ontwikkelaars en data-enthousiastelingen kunnen meedingen voor een deelname aan het 1ste EMODnet Open Sea Lab, een open data bootcamp onder professionele begeleiding van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), het Interuniversitair Micro-Elektronica Centrum (IMEC) en iMinds.

Maritieme bedrijven met een unieke vraagstelling, milieumanagers geïnteresseerd in nieuwe methodes om een marien werkgebied in kaart te brengen, studenten of ondernemers met een nieuwe idee ... Iedereen is welkom om een voorstel voor de boothcamp in te dienen.

Via het EMODnet Open Sea Lab komen experten in marien datamanagement (EMODnet en VLIZ) samen met experten in digitale innovatie (IMEC) en mentors van iMinds om innovatieve ideeën om te vormen tot werkklare applicaties. Tijdens de bootcamp zullen teams worden samengesteld en uitgedaagd tot het vormen van ideeën en het in co-creatie ontwikkelen van prototypes, die zullen worden gevalideerd door mentors.

De 1ste EMODnet Open Sea Lab boothcamp vindt plaats van 15-17 november 2017 in De Serre, het kloppende hart van de StartUp Village in Antwerpen.

Op 22 september vindt eveneens in de De Serre in Antwerpen een kick-off informatiemoment plaats over het Open Sea Lab-initiatief. Dit om potentiële deelnemers te informeren en warm te maken een voorstel in te dienen. Het Kick-off moment is tevens via broadcast te volgen.

Alle informatie via de website www.opensealab.eu. Registreer je om op de hoogte te blijven van alle relevante informatie hieromtrent.

Belangrijke data

  • Kick-off moment: 22 september 2017 (16:00-19:00) in De Serre van de StartUp Village, Antwerpen (ook te volgen via live webcast)

  • Selectieproces: 22 september - 16 oktober 2017

  • 1st EMODnet Open Sea Lab bootcamp met workshops en open data competitie: 15-17 november, in De Serre van de StartUp Village, Antwerpen