Zeebad voor Leerkrachten 2015 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Zeebad voor Leerkrachten 2015

VLIZ organiseert het Zeebad als bijscholing voor leerkrachten die actief willen gaan werken met de lesmodules en praktische oefeningen die aangeboden worden binnen de website van het educatieve project Planeet Zee. Het Zeebad brengt mariene onderzoekers en leerkrachten bij elkaar, om de inhoudelijke kennis over het zeeonderzoek over te dragen. De eerstvolgende editie op woensdagnamiddag 25 februari 2015 staat volledig in het teken van de lessen aardrijkskunde.

Thema's als 'Oceaanlandschappen', 'Geomorfologie van kust en zee' en 'Het Belgisch weer en de zee' worden door experten in hun vakgebied uitvoerig behandeld. Het Zeebad verwelkomt dr. David Van Rooij (RCMG/UGent), dr. Vera Van Lancker (KBIN - OD Natuur) en Fritz Buyl (Oceanografisch Meteorologisch Station) voor drie boeiende lezingen aan de Arteveldehogeschool te Gent.

Het Zeebad is een initiatief van VLIZ, maar voor deze gelegenheid werd samenwerking gezocht met de Vereniging Leraars Aardrijkskunde VLA - werkgroep Oost-Vlaanderen..

Programma

Datum: Woensdag 25 februari 2015
Plaats: Arteveldehogeschool, Kattenberg, 9000 Gent
 
Programma:
13:00u  Broodjeslunch met duurzame vissoorten
13:25u
 Introductie op Planeet Zee
13:30u
 ‘Oceaanlandschappen’ door dr. David Van Rooij, Ugent
   aansluitend praktische opdracht
14:25u
 'Geomorfologie van kust en zee' door dr. Vera Van Lancker, KBIN/BMM
   aansluitend praktische opdracht
15:20u
 'Het Belgisch weer en de zee' door Fritz Buyl, Oceanografisch Meteorologisch Station
15:50u
 Afsluitende drink
 
Inschrijven kan door vóór 15 februari 2015 een mailtje te sturen naar evy.copejans@vliz.be of rechtstreeks naar asalagent@gmail.com
 
Kostprijs: € 2 voor VLA-leden (€ 5 voor niet-leden)