Bachelor Thesis Award | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Bachelor Thesis Award

Jaarlijks kent het VLIZ een prijs toe ter bekroning van een bachelorproef aan een Vlaamse universiteit of hogeschool (bacheloropleiding). Zowel fundamentele als toegepaste onderzoeksonderwerpen in alle takken van de mariene wetenschappen komen in aanmerking.

De jaarlijkse VLIZ Bachelor Thesis Award heeft tot doel het werk van verdienstelijke jonge mariene onderzoekers te erkennen en te bekronen. Aldus hoopt het VLIZ hen aan te sporen in de toekomst kwaliteitsvolle wetenschappelijke bijdragen te blijven leveren en het zeewetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen te bevorderen.

Behaalde je afgelopen academiejaar je bachelor als marien wetenschapper aan een Vlaamse universiteit of hogeschool? Ben je fier op je marien of kustgerelateerd eindwerk? Stel je dan kandidaat voor de VLIZ Bachelor Thesis Award!

De prijs bedraagt 500 EUR en is voorbehouden aan jonge onderzoekers die ten hoogste twee jaar afgestudeerd zijn aan een Vlaamse universiteit of hogeschool. Meer informatie over de selectieprocedure en de criteria voor deelname bevindt zich in het reglement. Deelnemen kan via het online formulier.

De VLIZ Bachelor Thesis Award 2018 werd uitgereikt op woensdag 13 maart 2019 ter gelegenheid van de VLIZ Marine Science Day in het MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76 te Bredene.

De winnaar van de VLIZ Bachelor Thesis Award 2018 is:

Digging behavior of the European eel (Anguila anguila)
Charlotte Steendam (UGent-Evolutionary Morphology of Vertebrates)