EMSEA17 Malta: Ocean Literacy in Europa | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

EMSEA17 Malta: Ocean Literacy in Europa

De 5de conferentie van de European Marine Science Educators Association (EMSEA) speelt zich af binnen de oude stadsmuren van Valletta in Malta van 7 tot 10 oktober 2017. Voor leerkrachten en medewerkers van organisaties die educatieve instrumenten ontwikkelen rond kust en zee.

De EMSEA-conferentie brengt gelijkgezinden uit het formele onderwijs samen, om promotie te voeren voor meer oceaangeletterdheid (of Ocean Literacy). Op het programma staan verschillende keynote speakers, korte voordrachten, workshops, open discussies, excursies en veel gelegenheid tot netwerken. De conferentie wil specifiek inzetten op de volgende thema’s: ‘Ocean and human health’, ‘The digital age of Ocean Literacy’ en ‘Future scenarios and roles for Ocean Literacy’.

Voorafgaand aan de 3-daagse conferentie krijgen lokale Maltese leerkrachten een hand-on trainingsdag over hoe meer oceaan in de lessen en curricula te brengen. Deze workshop wordt mede-georganiseerd door het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in het kader van het Europese Sea Change Project.

Het volledige programma en informatie over inschrijven is te vinden op de conferentie-website: www.um.edu.mt/events/emsea2017