Belgica Society International - lezing Patrick De Deckker | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Belgica Society International - lezing Patrick De Deckker

Met een reizende lezingenreeks willen het goednieuwe genootschap Belgica Society International (BSI) en Watererfgoed Vlaanderen vzw de allereerste Belgica-expeditie naar Antarctica in de kijker zetten. De Belgica vertrok 120 jaar geleden uit Antwerpen voor een expeditie naar Antarctica. Het schip moest er noodgedwongen overwinteren, wat gepaard ging met heel wat menselijke ontbering. Prof. Patrick De Deckker van de Australian National University neemt de lezingen voor zijn rekening in Oostende, Brussel, Antwerpen, Leuven en Gent.
Op woensdag 25 oktober (vanaf 13:30) passeert prof. De Deckker op het VLIZ in Oostende met de lezing “The extraordinary scientific achievements behind the Belgica expedition and a story of human endeavor”. Hierin zal hij focussen op de wetenschap die aan boord gebeurde en het belang van de archivering van de wetenschappelijke data voor hedendaags onderzoek op de Antarctische Peninsula. Inschrijven voor de lezing op het VLIZ en aansluitend netwerkmoment kan via volgende online registratieformulier (gratis).  

Verder die week worden ook Brussel, Antwerpen, Leuven en Gent aangedaan met telkens een licht gewijzigde lezing rond het thema. Op dinsdag 24 oktober (12:00) gaat het event door in het KBIN in Brussel. Meer info en gratis inschrijven hiervoor kan via dr. Isabelle Schön (ischoen@naturalsciences.be). Op 25 oktober 's avonds (20:00) spreekt Patrick De Deckker voor het publiek en de vrienden van de Belgica Society International in het clubhuis van de RYCB in Antwerpen. Contacteer Eddy Stuer (+32 476 86 12 00) om in te schrijven. Op 26 oktober staat de spreken op de Arenberg Campus van de KU Leuven in Heverlee (16:00). Contactpersoon is prof. Robert Speijer (rebert.speijer@kuleuven.be). Op 30 oktober (19:00) kun je terecht in het Wetenschapsmuseum van de Universiteit Gent op campus De Sterre. Meer info bij: prof. David van Rooij (david.vanrooij@ugent.be).