LifeWatch Belgium: high-tech voor meten biodiversiteit | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

LifeWatch Belgium: high-tech voor meten biodiversiteit

Vernieuwende technologie inzetten om wetenschappelijke biodiversiteitsdata in te zamelen en vervolgens geheel vrij beschikbaar te stellen aan eenieder die het kan gebruiken. Dat is wat Lifewatch Belgium doet. Met de steun van Vlaanderen vormen VLIZ en INBO – samen met Belgische, Waalse en Brusselse partners – het Belgische LifeWatch-consortium. Op 19 november tonen zij hun nieuwste ontwikkelingen aan alle potentiële gebruikers van deze data en high-tech infrastructuur. Onderzoekers moeten we alvast niet overtuigen om deel te nemen. Maar ook beleidsmakers en bedrijven, die biodiversiteitsgegevens nodig hebben voor hun nieuwe projecten, willen we deze keer extra warm maken om deel te nemen. Kom je ogen en oren de kost geven op de LifeWatch.be Users & Stakeholders Meeting in het KBIN in Brussel.

LifeWatch België is onderdeel van een Europees netwerk van virtuele biodiversiteitslaboratoria. Vlaanderen ondersteunt daarbij het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Hier neemt VLIZ het voortouw als het om de zee draait, INBO staat in voor de ontwikkelingen aan de landzijde. Samen met Belgische, Waalse en Brusselse partners vormen ze het LifeWatch Belgium consortium.

Op 19 november zijn alle gebruikers en belanghebbenden van de Belgische LifeWatch-infrastructuur welkom op de LifeWatch.be Users & Stakeholders Meeting. Er komen interessante gebruikersverhalen aan bod die specifiek nuttig blijken te zijn voor beleidsmakers, de blauwe economie en wetenschappelijke instellingen. Ook de CEO van LifeWatch Europe, Christos Arvanitidis verwelkomen we op dit evenement.

Daags nadien, op 20 november, houden de Belgische LifeWatch-partners hun uitgebreide projectvergadering (enkel op uitnodiging).

Programma

Het meest recente versie van het programma is te vinden op de LifeWatch Belgium website. Voertaal is Engels.

Locatie

Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), Vautierstraat 29, 1000 Brussel

Registratie

Registratie is gratis maar verplicht via deze link, en moet gebeuren voor 13 november.