Uitreiking Prijs Dr. Edouard Delcroix 2019 - AFGELAST | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Uitreiking Prijs Dr. Edouard Delcroix 2019 - AFGELAST

Omwille van het Coronavirus COVID-19 wordt de SOPHIE conferentie in Brussel geannuleerd. Zodoende gaat ook de uitreiking van de Dr. Edouard Delcroix prijs niet door op 30 maart 2020.

De Dr. Edouard Delcroix-prijs is een driejaarlijkse internationale wetenschappelijke prijs, uitgereikt aan een individuele onderzoeker of onderzoeksteam voor studies naar het verband tussen de oceaan en de menselijke gezondheid. Op hetzelfde moment wordt ook de Dr. Edouard Delcroix Aanmoedigingsprijs uitgereikt aan een vroege carrière-wetenschapper voor zijn of haar verdienstelijke onderzoek binnen dit thema. De prijsuitreiking voor de laureaten van de Prijs Dr. Edouard Delcroix editie 2019 vindt plaats op 30 maart 2020 in Brussel als slotevent van de internationale conferentie People, Health and the Ocean.

De prestigieuze Prijs Dr. Edouard Delcroix ter waarde van 25.000 EUR en de aanmoedigingsprijs ter waarde van 2500 EUR worden uitgereikt ter ere van Dr. Edouard Delcroix (1891-1973), een Belgisch orthopedisch chirurg en pionier in thalassotherapie. De coördinatie is in handen van de vzw HYDRO en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).

De uitreikingsceremonie voor de Prijs Dr. Eduard Delcroix editie 2019 vormt onderdeel van de internationale People, Health and the Ocean Conference op 30 maart in de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) in Brussel. Op deze slotconferentie van het Horizon 2020 project SOPHIE – Sea, Oceans & Public Health in Europe – verzamelt op dat moment internationale onderzoeksgemeenschap rond de link tussen de oceaan en publieke gezondheid. Ze werken rond thema’s zoals: voedsel uit de oceaan, blauw toerisme en welzijn, en mariene biodiversiteit in medische en biotechnologische toepassingen.

Meer informatie over de Prijs Dr. Edouard Delcroix en de vorige laureaten is te vinden op de VLIZ-website: www.vliz.be/nl/prijs-dr-edouard-delcroix