VLIZ-ledendag 2021: Op sleeptouw langs de nieuwbouw | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-ledendag 2021: Op sleeptouw langs de nieuwbouw

Speciaal voor zijn leden organiseert het VLIZ op vrijdag 17 september 2021 een rondleiding op de nieuwbouwsites van het instituut, want 2022 wordt voor VLIZ het jaar van de verhuis. We ruilen de InnovOcean site aan de Wandelaarkaai voor de InnovOcean Campus aan de Jacobsenstraat. De verhuis, gecombineerd met de uitbreiding van het Marien Station Oostende, is nodig om tegemoet te komen aan de doorgedreven en snelle groei van het instituut, waarbij ook de onderzoekscapaciteit aanzienlijk vergroot is. Deze nieuwbouwprojecten op de Oostendse Oosteroever zullen het marien onderzoek in Vlaanderen een boost geven.

Programma

Deze VLIZ-ledendag verwelkomen we jullie op de InnovOcean site, de kantoorruimtes van het VLIZ aan de Wandelaarkaai. Met de verhuis in het vooruitzicht is het hoogstwaarschijnlijk de laatste keer dat we jullie in het huidig gebouw kunnen ontvangen. Onze directeur Jan Mees zoomt er in op de recente ontwikkelingen binnen het instituut.

Een shuttlebus brengt jullie vervolgens naar de InnovOcean Campus in opbouw (Jacobsenstraat), waar een uitleg volgt over de invullig van de nieuwbouwsite.

We vervolgen de tocht per bus naar het Marien Station Oostende (Slipwaykaai) waar de uitbreidingswerken van deze site aan bod komen samen met de gloednieuwe zeewaterleiding.

Op elke locatie voorzien we jullie van een hapje of een drankje.

Na een afsluiter op het MSO nodigen we jullie uit om op eigen tempo terug te wandelen naar de Wandelaarkaai.

Coronamaatregelen

In het voorjaar informeerden we jullie over het uitstellen van de VLIZ-ledendag omwille van de impact van covid-19 op onze maatschappij. Nu de vaccinaties vorderen hebben we perspectief om elkaar eindelijk opnieuw te ontmoeten. We houden weliswaar rekening met de coronamaatregelen, daarom vragen we om mondmaskers te dragen en de onderlinge afstand van 1,5 m te respecteren in de mate van het mogelijke. Verder splitsen we jullie op in groepen die telkens op een ander tijdstip de 2 uur durende rondleiding aanvangen. Gelieve in het registratieformulier aan te geven hoe laat jullie wensen te starten.

Praktisch

Aanvang
Gespreide aanvang om 16u30, 17u00, 17u30, 18u00 of 18u30.

Inschrijving
Inschrijven is noodzakelijk, ten laatste op vrijdag 10 september 2021.

Startlocatie
De rondleiding start aan het Vlaams Instituut voor de Zee, InnovOcean site, Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende. Parkeren kan aan de Wandelaarkaai of op het Maritiem Plein.

Gratis voor VLIZ-leden
We bieden deze avond gratis aan aan VLIZ-leden en hun kinderen jonger dan 12 jaar. Nodig gerust vrienden of familie uit; zij zijn zeker ook welkom.
Niet-leden kunnen deelnemen, mits een bijdrage van 10 euro per persoon of alsnog lid worden van het VLIZ.