VLIZ-webinar: Virtuele Noordzeeduik - zeeoppervlak | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-webinar: Virtuele Noordzeeduik - zeeoppervlak

Na vier virtuele strandwandelingen verlaten we het vasteland en wagen we ons aan een avontuur op volle zee. In een nieuwe reeks webinars nemen we jullie mee op een virtuele duik in de Noordzee. Het gesmaakte concept van korte (+/- 45 min) en interactieve zoom-sessies vol actuele wetenschap blijft behouden. Nieuw is dat we telkens een of meerdere experten een aantal prangende vragen voorschotelen rond een onderzoeksthema. Op woensdagavond 31 maart (20:00-20:45) starten we onze duik vanaf het zeeoppervlak met een webinar over golven en golfenergie door Prof. dr. ir. Peter Troch (UGent). Je komt bijvoorbeeld te weten hoe hoog de hoogst waargenomen golf is. En of energiewinning uit golven écht mogelijk is. - Herbekijk dit webinar op het YouTube-kanaal van VLIZ.

Tot zolang de coronamaatregelen ons dwingen om op andere manieren in contact te staan met ons leergierige publiek, organiseert het VLIZ virtuele informatiesessies voor het brede publiek via ZOOM. Dit online platform is gemakkelijk en gratis te installeren op PC, laptop, tablet of mobiele telefoon. Wil of kun je geen programma downloaden, volg het webinar dan gewoon via je browser. Je hoeft geen account aan te maken.

Geïnteresseerd in in de virtuele Noordzeeduik met focus op het zeeoppervlak? Via onderstaande link kan je registreren. Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail voor je deelname op woensdagavond 31 maart.

Naar de registratie

Hoe gaat het in zijn werk? In de bevestigingsmail vind je een link naar het webinar (achter ‘Join from PC, Mac, Linux, iOS or Android’). Klik op deze link om deel te nemen. Je komt tijdelijk terecht in de wachtruimte, waarna je toegang krijgt tot de webinar. We openen de deuren van het webinar om 19u55. Je eigen audio en video zal je niet kunnen inschakelen. Via de chatbox heb je wel de mogelijkheid om in interactie te gaan met de sprekers en de andere deelnemers. Klik hiervoor op het tekstballonnetje onderaan je scherm.

Je kan de eerdere VLIZ-webinars (virtuele strandwandelingen) herbekijken via het YouTube-kanaal van VLIZ.