Dag van de Wetenschap 2021 - Santé Zee | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Dag van de Wetenschap 2021 - Santé Zee

Vorig jaar ging de Dag van de Wetenschap noodgedwongen digitaal. Dit jaar kan je de wetenschap opnieuw fysiek beleven op zondag 28 november 2021. Zo ook op de Oostendse Oosteroever, waar het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) de deuren van zijn Marien Station Oostende en het onderzoeksschip Simon Stevin wagenwijd open zet. Tijdens deze editie zetten wetenschappers de gezondheid van de oceaan en de link met het menselijke lichaam in de kijker. Volg onze fit-o-meter en ondervind het aan den lijve. Zo ontdek je of zeewier gezond is, welk geluid je onderwater hoort, en of de zee ons gelukkig maakt. Naast interactieve standen kan je lezingen bijwonen en kunnen kinderen aan de slag in een van onze workshops.

Zee en gezondheid gaan hand in hand. Een gezonde oceaan is cruciaal voor onze planeet Aarde. Denk maar aan de opwarming en verzuring van de oceaan door klimaatverandering. Of aan storende geluiden onder water door menselijke activiteiten op zee. Ook heeft de zee een belangrijke invloed op onze eigen gezondheid. Wist je dat de zee een positieve invloed heeft op ons mentaal welzijn? Of dat de typische geur van de zee afkomstig is van algen en mogelijk een remedie vormt tegen heel wat kwaaltjes?

Volg op de Dag van de Wetenschap onze fit-o-meter en ondervind deze en veel meer wetenschappelijke weetjes aan den lijve. Op elk van de standen ontdek je een link tussen een lichaamsdeel, de oceaan en de (menselijke) gezondheid. En kinderen kunnen in een workshop met algen hun eigen ‘eetbare water’ maken. Voor het iets oudere publiek hebben we ook nog vier lezingen in de aanbieding. Kortom, voor ieder wat wils!

Wanneer?

Zondag 28 november 2021, doorlopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vrije toegang

Waar?

Marien Station Oostende, Slipwaykaai 2, 8400 Oostende

Gemakkelijk te bereiken met de gratis veerboot: Oostende centrum (Visserskaai) - Oosteroever (Maritiem Plein)

Voldoende parkeergelegenheid.

Programma

Binnenkort vind je hier een greep uit het aanbod aan interactieve standen, demo's, workshops en lezingen die plaatsvinden in het Marien Station Oostende, aan boord van het onderzoeksschip Simon Stevin en in de Cierk.