LifeWatch Biodiversity Day 2021: biologging & camera trapping | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

LifeWatch Biodiversity Day 2021: biologging & camera trapping

Op donderdag 28 oktober 2021 vindt de eerste LifeWatch Biodiversity Day plaats. Een nieuw en inspirerend jaarlijks evenement over biodiversiteit waar wetenschap, burgers, beleid en de industrie elkaar ontmoeten. We trappen deze eerste editie af met een actueel thema: biologging en camera trapping, technologie die de wereld van dieronderzoek drastisch veranderde.

Op deze eerste editie trappen we af met een hot topic: we focussen op biologging en camera trapping, technologie die de wereld van het dieronderzoek drastisch veranderde. Nieuwe technieken maken het mogelijk om het gedrag van dieren op afstand te volgen, met apparaatjes die door het dier worden gedragen of met behulp van camera's.

Programma
Een halve dag met keynote lezingen, nieuwe inzichten en interactie met belanghebbenden zal de stand van zaken op dit vakgebied demonstreren en je voorbereiden op een nog uitdagendere toekomst.

Raadpleeg de LifeWatch-website voor het voorlopige programma, en meer nieuws en updates.

Registratie
Deelname is gratis, maar registreren is verplicht. Let op: het aantal deelnemers is begrensd. Wil je zeker zijn van je plaatsje? Schrijf je dan vóór 20 oktober 2021 in via het registratieformulier.

Datum
Donderdag 28 oktober 2021, vanaf 13:00

Locatie
VAC (Virginie Lovelinggebouw), Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

In het geval de COVID-19 maatregelen de fysieke organisatie van het evenement nog zouden verhinderen, zal er een online alternatief worden aangeboden.