VLIZ Marine Science Day 2018 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ Marine Science Day 2018

De VLIZ Marine Science Day is ondertussen een jaarlijks terugkerend, en niet te missen waarde geworden voor iedereen begaan met de zee- en kustwetenschappen in Vlaanderen en aangrenzende regio’s. Op woensdag 21 maart verwelkomen we jullie dan ook graag in het MEC Staf Versluys in Bredene voor een boeiend programma vol presentaties en demo’s rond het nieuwste onderzoek en initiatieven.

Ondertussen zijn alle details rond het programma bekend en beschikbaar gemaakt via de website van de VLIZ Marine Science Day #VMSD18.

Naast 20 pitch-presentaties door jonge mariene wetenschappers en 5 door post-docs uit de meest diverse onderzoekdisciplines, staat een uitgebreide postersessie op het programma. Het publiek kan terug mee kiezen voor de beste spreker en poster. De koffie- en lunchpauzes bieden de kans tot het bezoeken van de demo-stands door mariene bedrijven en wetenschappelijke instellingen, en te netwerken met de andere deelnemers.

Als keynotespreker in de voormiddag verwelkomen we Veerle Huvenne, een Vlaams wetenschapper actief in een topinstelling in het buitenland (National Oceanography Center, Southampton). Ze zal het hebben over haar multidisciplinaire onderzoek en nieuwste ontdekkingen in de diepzee met hoogtechnologische mariene robotica.

De plenaire namiddagsessie van de VLIZ Marine Science Day leek ons ook het ideale moment om de zopas gelanceerde VLIZ-onderzoeksstrategie in detail voor te stellen aan de brede Vlaamse mariene onderzoeksgemeenschap.  Ook krijgen alle laureaten van de VLIZ-awards het podium om hun in de prijzen gevallen onderzoek toe te lichten. 

Ben je overtuigd dat je er bij moet zijn? Inschrijven voor de VLIZ Marine Science Day kan via het online inschrijvingsformulier.