De “Ostend declaration” heeft je steun / commentaar nodig | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

De “Ostend declaration” heeft je steun / commentaar nodig

Toegevoegd op 2010-09-27
Nog tot 4 oktober kan je als individu of organisatie je steun verlenen of commentaar leveren aan de draft tekst van de " Ostend declaration". Deze verklaring zal op 13 oktober gelanceerd worden als sluitstuk van EurOCEAN2010. Deze internationale top-meeting brengt de Europese mariene wetenschappers en beleidsmakers samen om de state-of-the-art van het marien onderzoek te overlopen en de noden bloot te leggen waar Europa in de zeer nabije toekomst zal moeten gaan investeren wil ze een goed marien en maritiem beleid gaan voeren.

Op 12-13 oktober wordt in het kader van het Belgische voorzitterschap de EurOCEAN2010 conferentie georganiseerd in Oostende. Deze top-meeting brengt de Europese mariene wetenschappers en beleidsmakers samen om de state-of-the-art van het marien onderzoek te overlopen.

Op het einde van de conferentie wordt de “Ostend Declaration” gelanceerd, een document dat het belang van mariene en maritieme wetenschappen en technologie voor onze economie en maatschappij wil benadrukken. Het zal tevens identificeren welke noden er zijn (aan onderzoeksinfrastructuren, ondersteunende mechanismen en beleidstructuren) om de grote wetenschappelijke uitdagingen voor de komende 10 jaar aan te gaan binnen Europa. Kortweg zal deze verklaring de gelegenheid bieden om aan te tonen dat marien onderzoek en technologie een belangrijke pijler moeten worden in de ontwikkeling van Europa.

Een groep wetenschappers onder leiding van dr. Kostas Nittis – directeur van de Hellenic Centre for Marine Research in Athene – heeft een voorstel van deze verklaring ontworpen. Neem alvast een kijkje op www.eurocean2010.eu/declaration" target=_blank >www.eurocean2010.eu/declaration en geef uw steun en commentaar. Dit kan als instituut, organisatie of individu vóór 4 oktober.[Overzicht] [Login]