Vlaams zeeonderzoek goed digitaal ontsloten | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Vlaams zeeonderzoek goed digitaal ontsloten

Toegevoegd op 2010-09-27
Een van de hoofdmissies van het VLIZ is om de nodige uitstraling te geven aan het veelzijdige en kwalitatieve zee- en kustonderzoek in Vlaanderen en de wijdere regio. We zetten daarbij zwaar in op het beschikbaar maken van onderzoeksresultaten en afgeleide dataproducten via het web.

En dat de output van de Vlaamse mariene wetenschappen op deze manier wel degelijk gezien wordt, blijkt uit de meest recente ranking van ‘Webometrics’ (juli 2010). Dit initiatief van het Spaanse CSIC-Cybermetrics Lab onderzoekt in essentie hoe wetenschappelijke instituten het web benutten om onderzoeksresultaten zichtbaar te maken.

Het VLIZ staat nog steeds afgetekend op één binnen België, t.t.z. ver boven onze 'grote broers', de andere Vlaamse en federale wetenschappelijk instellingen.

Wereldwijd staat de verzameling van websites binnen het VLIZ.be-domein op plaats 181 van de 4000. Dat is 56 plaatsen beter dan vorig jaar. Binnen Europa staan we op plaats 83. Hiermee komen we voor het eerst in de top 100! Van alle Europese mariene instituten staat enkel IFREMER boven ons.[Overzicht] [Login]