Onderzoeksschip de Zeeleeuw komt naar Gent voor dag van de Wetenschap! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Onderzoeksschip de Zeeleeuw komt naar Gent voor dag van de Wetenschap!

Toegevoegd op 2010-11-16
Op zondag 21 november wordt op de Dag van de Wetenschap het startschot gegeven van de Vlaamse Wetenschapsweek. Er vinden die dag in gans Vlaanderen allerlei activiteiten voor jong en oud plaats in universiteiten, hogescholen, wetenschappelijke instellingen, bezoekerscentra en verenigingen. Het Vlaamse onderzoeksschip de Zeeleeuw meert voor deze gelegenheid aan in de haven van Gent. Verschillende mariene wetenschappers van de Gentse universiteit en het Vlaams Instituut voor de Zee geven aan boord van de Zeeleeuw deskundige uitleg over hun onderzoeksactiviteiten via tal van leerrijke experimenten en demonstraties.

Ooit kwal geproefd? Wil je meer weten over de diepzee, de vervuiling van de Noordzee of hoe biodiesel met algen wordt geproduceerd? Dan moet je er zeker bij zijn op de Dag van de Wetenschap (www.dagvandewetenschap.be).

Ligplaats: Rigakaai, Gent (t.o.v Meubelen Weba)

Tijdstip: zondag 21 november 2010 tussen 11u. en 17u.

Deze openschipdag kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen het Gentse havenbestuur, VLOOT (Maritieme Dienstverlening en Kust, MDK) die de ‘Zeeleeuw’ exploiteert, het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Gentse Universiteit die voor het wetenschappelijke programma zorgen.

Extra materiaal:

Persbericht "Wetenschap onthult al haar geheimen in Vlaanderen" (pdf)[Overzicht] [Login]