VLIZ Jongerencontactdag 2011, waar je bij móet zijn! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

VLIZ Jongerencontactdag 2011, waar je bij móet zijn!

Toegevoegd op 2010-11-26
Blokkeer alvast je agenda op vrijdag 25 februari a.s. voor de 2011-editie van de VLIZ Jongerencontactdag, waar je de zee- en kustwetenschappers uit Vlaanderen en omstreken onmoet en kennis maakt met hun werk. Interessant voor zowel studenten en pas gestarte onderzoekers, als voor wetenschappers die al langer actief zijn in het vak: voor elk van hen loont het immers de moeite om een overzicht te krijgen van het zeer diverse en hoog kwalitatieve mariene onderzoekslandschap in onze regio.

We dagen de onderzoekers uit om hun werk voor te stellen tijdens de uitgebreide postersessie. De posters zullen beoordeeld worden door het aanwezige publiek en een professionele jury. Stuur hiervoor een korte, maar aantrekkelijke abstract in tegen ten laatste 10 december (in het Engels, max. 500 woorden, volgens de template). Alle abstracts zullen gepubliceerd worden in een ‘VLIZ Special Publication’.

Uit de ingezonden abstracts zullen 20 onderzoekers geselecteerd worden, die hun werk plenair mogen brengen in een korte, communicatief aantrekkelijke voorstelling van maximaal 5 minuten. Ze zullen dit kunnen doen aan de hand van een PowerPoint presentatie van maximaal 5 slides of onze uitdaging aangaan door het eens te proberen zónder PowerPoint. Een interessant voorwerp belangrijk voor het werk of een literatuurstuk dat hen inspiratie bezorgt, kan een boeiende starter zijn. De stukken kunnen m.b.v. camera-systeem geprojecteerd worden.

Een uitnodiging, het finale programma en een registratieformulier zullen beschikbaar worden gemaakt in de loop van januari 2011.[Overzicht] [Login]