Eurofleets sponsort scheepstijd van Belgische mariene onderzoekers | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Eurofleets sponsort scheepstijd van Belgische mariene onderzoekers

Toegevoegd op 2010-11-30
De Belgische mariene wetenschappers scoorden goed bij de Eurofleets call voor het sponsoren van scheepstijd op buitenlandse onderzoeksschepen. Twee onderzoeksprojecten - van UGent en VUB - werden positief geëvalueerd. Wie ook zijn kans wil wagen, moet de nieuwe Eurofleets call van 17 februari 2011 in de gaten houden!

Eerder dit jaar konden Europese onderzoekers scheepstijd aanvragen voor een van de schepen van de Eurofleets vloot (zie nieuwsbericht van 16 december 2009). Je kon zowel meedingen naar een plaatsje op een schip van het type "Ocean/ Global class", als naar scheepstijd op een schip van het type "Regional class".

Eurofleets kreeg in totaal 38 geldige aanvragen binnen, waarvan er uiteindelijk twaalf werden goedgekeurd en zullen worden gesponsord.

In de lijst van de "winnaars" vinden we twee Belgische onderzoeksgroepen terug, die als coördinator van (inter)nationale projecten scheepstijd toegewezen kregen:

  • David Van Rooij van het Renard Center for Marine Geology (RCMG) van de UGent kreeg scheeptijd aangeboden op het Franse oceaangaande onderzoeksschip R/V Marion Dufresne voor het project GATEWAY (The Mediterranean-Atlantic Gateway Code - The Late Pleistocene Carbonate Mound Record)
  • Virignie Riou van het Laboratorium voor Analytische en Milieuchemie (ANCH) van de VUB mag mee op het Portugese regionale onderzoeksschip RV Dom Carlos I voor de uitvoering van activiteiten binnen het project DIAPICNA (Diazotrophic pico-cyanobacteria in the North Atlantic open ocean: their abundance and importance as a source of new nitrogen at the Azores Current Front)

Lees meer over de resulaten van deze call op de Eurofleets website.

Wil je alsnog je kans wagen en meevaren op een van de regionale schepen van de Eurofleets partners, dan moet je de nieuwe call van 17 februari 2011 goed in de gaten houden. Je vindt meer info op de Eurofleets website. De schepen waarop in deze tweede call scheepstijd kan worden aangevraagd staan daar opgelijst.[Overzicht] [Login]