Voorsmaakje Planeet Zee nu online! Inschrijven kan nog tot eind 2007 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Voorsmaakje Planeet Zee nu online! Inschrijven kan nog tot eind 2007

Toegevoegd op 2007-12-03
Het team achter het nieuwe e-learningproject, 'Planeet zee', geeft leerkrachten alvast een voorsmaakje van hoe de leeromgeving op www.planeetzee.org er in 2008 zal uitzien.
'Planeet zee' 2007-2008 is het nieuwe online onderzoeksproject voor Vlaamse jongeren tussen 16-18 jaar uit alle onderwijstypes. Vertrekkende van een centrale probleemstelling zullen klassen zich buigen over actuele wetenschappelijke vraagstukken met betrekking tot de zee en de kust. Het sluit aan bij de eindtermen fysica, aardrijkskunde, chemie en biologie. Het project is erop gemaakt om zowel binnen de specifieke vakken, als in de vrije ruimte of PAV behandeld te worden. 'Planeet zee' werd ontwikkeld door het VLIZ in partnerschap met DAB Vloot, SHE Consultancy en Studio Bal gehakt, met de steun van de Vlaamse regering binnen het actieplan 'Wetenschap maakt Knap'.

Het team achter het nieuwe e-learningproject 'Planeet zee' geeft leerkrachten alvast een voorsmaakje van hoe de leeromgeving op www.planeetzee.org er in 2008 zal uitzien. Op de demosite werd van twee van de 21 lesmodules deels online geplaatst. De klassikale sessie, waarmee het thema aangekaart kan worden in de klas, van de module ‘dolfijnen, walvissen en de mens’ (dag 3 van de tocht) en de module ‘gashydraten of brandend ijs’ (dag 14) zijn te bekijken. Mogelijks moet eerst de flash-software geïnstalleerd worden (volg de link).

Naast een klassikale introductie bevat elke module tevens een opdrachtenbuffet van interactieve en praktische activiteiten. Zo zijn opdrachten uitgewerkt voor veld- en labowerk, uitstappen. Ook kan het thema met behulp van een computersimulatie, een debat of een rollenspel verder in de klas uitgewerkt worden. Het volledige project, waarbij de 21 hoofdproblemen met meer dan 50 klasactiviteiten aan bod komen, zal vanaf 7 januari 2008 volledig online beschikbaar zijn.

Neem een kijkje op de demosite en laat je overtuigen om deel te nemen aan de wedstrijd die loopt tot 20 maart. Hoofdprijs is een echte zee-expeditie met de klas op het onderzoeksschip Zeeleeuw tussen 7 en 11 april 2008. Inschrijven met de klas kan nog tot eind dit jaar! Meer info op info@planeetzee.org.[Overzicht] [Login]