'UGent-aan-Zee' bundelt marien onderzoek van de Universiteit Gent in brochure | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

'UGent-aan-Zee' bundelt marien onderzoek van de Universiteit Gent in brochure

Toegevoegd op 2008-03-27
Al het mariene, estuariene en kustonderzoek uitgevoerd aan de Universiteit Gent wordt uitvoerig voorgesteld in de brochure UGent-aan-Zee en 33 posters.
De nieuwste telling die het VLIZ uitvoerde op basis van de informatiedatabank IMIS (Integrated Marine Information System) geeft aan dat het aantal mensen actief in het mariene onderzoek in België een groei kende van 45% in de laatste 3 jaar. Begin 2008 zijn er 1087 mariene onderzoekers actief, weliswaar in een zeer verbrokkeld landschap van 98 onderzoeksgroepen – verspreid aan de Vlaamse en Franstalige universiteiten en de Vlaamse en federale wetenschappelijke instellingen (zie presentatie Jan Mees op academische zitting UGent-aan-Zee).

De Universiteit Gent alleen al telt 27 onderzoeksgroepen en 307 mariene, estuariene of kustonderzoekers. Ze neemt hiermee respectievelijk 30% en 40% van de onderzoeksgroepen en onderzoekers in België voor haar rekening. Het grote Gentse zeewetenschappelijk landschap wordt voorgesteld in de uitvoerige brochure ‘UGent-aan-Zee’ en 33 posters.[Overzicht] [Login]