Volg de Gentse geologen en biologen online op diepzee-expeditie! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Volg de Gentse geologen en biologen online op diepzee-expeditie!

Toegevoegd op 2008-05-29
Via de website Class@Oceans II gaan leerlingen van het Atheneum in Gent virtueel mee op expeditie met mariene diepzee-onderzoekers naar de Golf van Biskaje en de Galicia Bank (26 mei – 13 juni).
Een klas uit het Gentse Atheneum zal in nauw contact staan met de wetenschappers aan boord van het onderzoeksschip 'Belgica': ze stellen zich aan de wetenschappers voor, ontdekken het reilen en zeilen van de staalnamecampagne, volgen het logboek van de wetenschappers aan boord en stellen hun vragen.

Maar ook jij kan de belevenissen van de wetenschappers dagdagelijks meevolgen via het logbook op de Class@Oceans II website. Beelden en video’s zullen toegevoegd worden tijdens en na de cruise.

Het class@oceans-project loopt deze en volgende weken (26 mei tot 13 juni). Het is de tweede maal dat diepzeewetenschappers zich laten volgen door een klas middelbare schoolstudenten. Meer lezen over de eerste Class@Oceans en andere campagnes? Hiervoor kan je terecht op de expeditierubriek van de VLIZ website![Overzicht] [Login]