Nieuwe zeekrant gelanceerd! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Nieuwe zeekrant gelanceerd!

Toegevoegd op 2008-06-12
Met deze jaarlijkse zomerkrant wil het VLIZ en de Provincie West-Vlaanderen de kusttoerist correct informeren: hapklare weetjes voorschotelen over een breed gamma aan zeegebonden onderwerpen. De krant is gratis te verkrijgen in alle bezoekerscentra, bibliotheken en toeristenbureaus aan de kust.

Op donderdag 12 juni wordt de nieuwe ‘Zeekrant’ officieel voorgesteld in het bijzijn van Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel. Deze jaarlijkse zomerkrant zal op een oplage van 100.000 exemplaren worden verspreid en wil de kusttoerist correct informeren en hapklare weetjes voorschotelen over een breed gamma aan zeegebonden onderwerpen. Zanger en verteller Johan Verminnen luistert het programma op met woord en muziek en laat de aanwezigen delen in zijn ervaringen met de zee.

De 'Zeekrant' is een initiatief van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen. Deze publicatie kadert in het Actieplan Wetenschapsinformatie van de Vlaamse overheid, en wil brede lagen van de bevolking voeling geven met de zee en al haar facetten.

‘De zee fascineert en heeft bijzonder veel te bieden. Maar ze is ook nog heel erg gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Mede daarom juich ik elk initiatief toe dat gedegen kennis en informatie over onze Noordzee verspreidt. De Zeekrant is al dat en meer’, stelt de minister.

De krant bevat naast bijdragen over de vervuiling van de zee, de offshore windmolens, het ontzilten van zeewater, haaien in de Noordzee, gevaarlijke muistromen, mosselkweek en meeuwen, ook artikels over kwallen en giftige visjes, de zeespiegelstijging, de kleur en geur van zeewater, ‘mistpoefers’ en nog veel meer.

De krant is vanaf 15 juni gratis te verkrijgen in alle bezoekerscentra, bibliotheken en toeristenbureaus aan de kust, of door afhaling tijdens kantooruren in het Vlaams Instituut voor de Zee (Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende).

Je kan de krant digitaal doorbladeren of downloaden (pdf - 3,3Mb).

Meer info:
Jan Seys, 0478/37 64 13; jan.seys@vliz.be[Overzicht] [Login]