Wetenschapsfeest met uitgebreide zeestand | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Wetenschapsfeest met uitgebreide zeestand

Toegevoegd op 2008-09-11
Kom op 17-19 oktober in de Nekkerhal in Mechelen ontdekken welke goederen en diensten de zeeën en oceanen allemaal kunnen opleveren. In een uitgebreide zeestand wordt het Vlaamse mariene onderzoek van een 10-tal onderzoeksgroepen voorgesteld. Je komt er o.a. te weten hoe je drinkwater maakt van zeewater en je kan er proeven van kwallen of algen!
Dat wetenschap verrassend, verwonderend en vernieuwend kan zijn, kunnen klassen leerlingen zelf ontdekken tijdens de Vlaamse Wetenschapsweek. Deze week gaat van start met een spetterend Wetenschapsfeest in de Nekkerhal in Mechelen. Tijdens drie dagen (17 t.e.m. 19 oktober 2008) kunnen klassen en gezinnen op een aangename en speelse manier kennismaken met het wetenschappelijk onderzoek in Vlaanderen.

Het VLIZ biedt in een uitgebreide zeestand de mogelijkheid aan een 10-tal onderzoeksgroepen uit de zee- en kustwetenschappen om hun onderzoek te demonstreren via een interactief zeegebeuren met als thema ‘De weldaden van de zee’. Niet te missen als je bv. wil weten hoe je tropische vloedbossen de vuurlinie vormen tegen stormgeweld, hoe golfenergie opgewekt wordt of als je wel eens kwallen of algen wil proeven!

Tot 26 oktober staan verder overal in Vlaanderen nog meer wetenschappelijke activiteiten in de kijker: van biologie en chemie over aardrijkskunde en geschiedenis tot kunst, cultuur en milieu. Op http://www.vliz.be/nl/infoloket/wetenschapsweek vind je alvast een selectie uit dit overgrote aanbod.[Overzicht] [Login]