Internationale Seabird Group strijkt neer in Brugge | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Internationale Seabird Group strijkt neer in Brugge

Toegevoegd op 2008-12-15
Tussen 27 en 30 maart 2009 nodigt de Seabird Group alle zeevogelonderzoekers uit in het Provinciaal hof op de markt van Brugge voor hun 10de internationale conferentie.
Op het programma staan van vrijdag tot en met zondag lezingen over de ecologie van het broeden en het voeden, de energiebalans, de verspreiding, de migratie, de populatie-ecologie en de bescherming van zeevogels.

Inschrijven voor een voordracht is niet meer mogelijk, maar snelle beslissers kunnen nog een abstract indienen voor een posterpresentatie. Registreren kan nog, maar moet zo snel mogelijk gebeuren. Het aantal plaatsen is immers beperkt.

Het volledige programma, de lijst van de ontvangen posterpresentaties, inschrijvings- en hotelboekingsformulier kun je terugvinden op www.vliz.be/events/seabirdconference2009.

Deelnemers worden uitgenodigd om in hun oude foto- en filmarchieven te duiken en interessante historische beelden over het zeevogelonderzoek door te sturen tegen ten laatste 31 januari 2009. Op de conferentie zal een fotoquiz mogelijks vele verhalen en herinneringen bovenhalen…

De conferentie wordt georganiseerd door de Sea Bird Group in samenwerking met het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ).[Overzicht] [Login]