Honderden mariene postzegels online! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Honderden mariene postzegels online!

Toegevoegd op 2009-05-04
De collectie fotogalerijen van het VLIZ heeft er een broertje bij: de galerij 'Mariene postzegels’. Deze collectie heeft tot doel om postzegels met afbeeldingen van verschillende mariene en maritieme thema’s samen te brengen in een online archief.

Deze galerij werd in eerste instantie opgestart onder de impuls van de zeer actieve filatelist Georges Declercq, die gespecialiseerd is in het verzamelen van postzegels met (mariene) dieren. Zodoende staan nu al meer dan 2100 postzegels met mariene organismen online: voornamelijk van vissen en weekdieren, maar ook mariene reptielen, vogels, zeezoogdieren, neteldieren, stekelhuidigen en andere groepen komen aan bod. Van de afgebeelde organismen wordt telkens doorverwezen naar de correcte wetenschappelijke naam en andere taxonomische informatie.

De collectie ‘Mariene postzegels’ wil zich echter niet beperken tot deze met afbeeldingen van mariene organismen. Ook andere mariene en maritieme thema’s verwelkomen we graag! We startten al een map over vuurtorens, schepen, visserij, strand & recreatie, ontdekkingsreizigers, havens & mariene bouwwerken.

Bent u een (ex)-filatelist die zijn mariene of maritieme collectie postzegels wil delen met de rest van de wereld of kent u iemand die dit zou willen doen? Neem dan vrijblijvend contact op met het VLIZ ( info@vliz.be of 059 34 01 30) om de mogelijkheden te bespreken.[Overzicht] [Login]