Feest in Oostende: VLIZ bestaat 10 jaar! Medewerking gevraagd… | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Feest in Oostende: VLIZ bestaat 10 jaar! Medewerking gevraagd…

Toegevoegd op 2009-07-07
Het VLIZ startte zijn activiteiten in de herfst van 1999. Nu 10 jaar later, zijn we fier om ons groots opgezette verjaardagsfeest aan te kondigen op 26 en 27 november 2009 in Thermae Palace. Zorg dat je erbij bent en dat die agenda geblokkeerd wordt!
Onze 10-jarige verjaardag is een goede reden om álle mariene wetenschappers uit Vlaanderen en de regio eens extra in de kijker te zetten. Hoe we dit willen doen lees je hieronder. Meer details zullen we later deze zomer meedelen, maar we willen je nu al een voorsmaakje geven van de geplande activiteiten en jullie medewerking vragen:
 • Avondvullend thematisch zeeprogramma (26 november; avond)

  Op donderdagavond 26 november nodigen we leraars, gidsen, de abonnees van ons magazine 'De Grote Rede' en de geïnteresseerde burger uit op een gemakkelijk verteerbaar, maar zeer interessant avondvullend zeeprogramma.

 • Verjaardagseditie Jongerencontactdag (27 november; overdag)

  Op vrijdag 27 november staat een speciale verjaardageditie van de VLIZ Jongerencontactdag geprogrammeerd. Wetenschappers uit de brede regio van Vlaanderen zullen er hun werk voorstellen aan een publiek van wetenschappers, financierende organen, beleidsmakers en journalisten.

  Via een extra-uitgebreide postersessie willen we dit publiek de diversiteit, kwaliteit en de relevantie van het Vlaamse mariene en kustgebonden onderzoek voorschotelen. We rekenen hierbij op jullie bijdrage!

  Om ons goed te kunnen voorbereiden op deze uitvoerige posterdemonstratie willen we álle mariene en kustgebonden onderzoekers (pre- en postdoctoraal niveau) uitdagen om een korte abstract in te dienen (max. 500 woorden; cf. template) waarin je jouw onderzoek op een duidelijke en aantrekkelijke manier voorstelt. Alle abstracts zullen verschijnen in een speciale publicatie - een momentopname van de toestand van de mariene wetenschappen in Vlaanderen anno 2009 - en de beste posters zullen een prijs ontvangen.

  Dertig van de ingezonden abstracts zullen geselecteerd worden. De auteurs zullen de kans krijgen om hun werk plenair voor te stellen in een gebalde presentatie van 5(!) minuten. Een professionele jury van wetenschapscommunicatoren en -journalisten zullen deze "pitchy" presentaties evalueren op basis van hun kwaliteit, duidelijkheid en maatschappelijke relevantie. We hopen op deze manier de volledige mariene wetenschappelijke gemeenschap enthousiast te maken om hun eigen fascinatie voor het onderzoek zo boeiend mogelijk te communiceren naar een breder publiek.

  Graag zouden we je willen vragen om ons zo snel mogelijk te mailen of je wenst deel te nemen aan deze uitdaging en ons een abstract toe te sturen vóór 25 september!

  Deze verjaardagseditie van de Jongerencontactdag zal de reguliere lente-editie van 2010 vervangen.

 • Academische zitting (27 november; vanaf 17.00)

  Vanaf 17.00 start vervolgens een academische sessie en de viering ter gelegenheid ons 10-jarig bestaan.[Overzicht] [Login]