Europese culinaire competitie voor jonge chefs die kiezen voor duurzame vis | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Europese culinaire competitie voor jonge chefs die kiezen voor duurzame vis

Toegevoegd op 2018-10-26
De 2019-editie van de culinaire competitie Olivier Roellinger werd recent gelanceerd. Deze wedstrijd staat open voor jonge chefs en studenten van hotelscholen die persoonlijk willen bijdragen aan gezonde visstocks en de bescherming van zeeën en oceaan. Meedingen kan nog tot 4 januari. Het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) is partner en hoopt heel wat kandidaturen uit België en Nederland te kunnen verwelkomen!

Foto: Ethic Ocean

De wedstrijd wordt georganiseerd door Ethic Ocean (www.ethic-ocean.org). Ze krijgen de persoonlijke steun van de Franse vischef Olivier Roellinger en vele andere partners, o.a. het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in België.
 
Heb je interesse om deel te nemen aan dit grote avontuur? Neem vandaag nog contact op via mail concours@ethic-ocean.org en vraag je registratieformulier aan. Deelnemen kan in het Engels, Frans of Spaans.
 
De wedstrijd staat open voor Europese chef-koks jonger dan 35 jaar en voor studenten die een horeca-opleiding volgen in een Europees land. Geef door in welke categorie je wenst deel te nemen: als professioneel of als student. Je krijgt tot 4 januari 2019 de tijd om twee recepten met duurzame vis en zeevruchten te creëren en het deelnamedossier te vervolledigen.
 
De brochure met de algemene voorstelling van de wedstrijd, de regels en prijzen vindt je hier in het Engels, Frans of Spaans.
 
De (van oorsprong Franse) culinaire competitie Olivier Roellinger wordt sinds 2016 op Europese schaal georganiseerd en staat open voor kandidaten uit alle Europese landen. Opdracht is om twee recepten met duurzame visproducten te creëren en deze keuze te verdedigen voor een jury.

Geselecteerde kandidaten binnen de categorie 'young professionals' worden uitgenodigd om hun recepten te komen bereiden en verdedigen in de Ferrandi Paris hotelschool op 8 april 2019. Geselecteerde studenten-chefs moeten hun vaardigheden en kennis presenteren in één van de deelnemende hotelscholen in Zweden, Frankrijk, Hongarije of Spanje. West-Europese kandidaten gaan voor de jurering naar de Yvon Bourges Dinard catering school in Bretagne, Frankrijk op 20 maart 2019.

Informatie (beelden, winnaars en prijzen) over eerdere edities van de culinaire competitie is te vinden op de website van Ethic Ocean en hun Facebook pagina.


[Overzicht] [Login]