VLIZ blikt terug op 2018 | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

VLIZ blikt terug op 2018

Toegevoegd op 2019-05-23
Het VLIZ-jaarboek 2018 geeft een overzicht van de hoogtepunten voor het VLIZ in 2018, alsook een focus op de werking van het instituut ten dienste van het zeewetenschappelijk onderzoek, beleidsverantwoordelijken, de industrie, educatoren, en het brede publiek. Via performantie-indicatoren (KPI’s), heel wat cijfermateriaal, en verschillende oplijstingen tracht het VLIZ zo transparant als mogelijk te zijn over de algehele werking.


Het VLIZ-Jaarboek 2018 zoomt onder andere in op de diverse onderzoeksprojecten die in 2018 van start gingen. Twee excellente voorbeelden die de groei, de interdisciplinariteit en de unieke positie die het VLIZ inneemt in het nationale en internationale onderzoekslandschap illustreren komen aan bod. Ook de cruciale rol die het VLIZ speelt in de in 2018 goedgekeurde Blauwe Cluster en de accreditatie van het VLIZ-datacentrum (Vlaams Marien Data Centrum) als IODE Nationaal Oceanografisch Datacentrum worden belicht. Verder is er aandacht voor de bijdrage van het VLIZ op Vlaams, Europees en globaal niveau. De verdere uitbouw van state-of-the-art onderzoeksinfrastructuur. De veelheid aan nieuwe publicaties gaande van A1-publicaties in gerenommeerde tijdschriften tot boeken, reguliere publicaties als de Grote Rede en de Zeekrant, en digitale infografieken en animaties. De lancering van een nieuwe editie van het Compendium voor Kust en Zee en het Kustportaal. Diverse evenementen georganiseerd door het VLIZ, met als hoogtepunten de expo 1914-’18: De Slag om de Noordzee ter herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog, de 53ste editie van het ‘European Marine Biology Symposium’ (EMBS) en de allereerste editie van De Grote Schelpenteldag, waarmee het VLIZ burgerwetenschap uitrolt naar het brede publiek.

Zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie van het jaarboek is digitaal (pdf) beschikbaar via de VLIZ-website.
 

Link: www.vliz.be/nl/jaarboek[Overzicht] [Login]