VLIZ Jongerencontactdag: een succes! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

VLIZ Jongerencontactdag: een succes!

Toegevoegd op 2006-04-10
150 jonge mariene wetenschappers ontmoetten elkaar op de zesde VLIZ Jongerencontactdag in Brugge
Met 150 (jonge en niet zo jonge) deelnemers, 34 poster presentaties en 11 demonstraties kunnen we de 6de VLIZ Jongerencontactdag – die doorging op 31 maart 2006 in Brugge – terug als succesvol evalueren. Het concept van de vorige jaren werd behouden, en uitgebreid met een fotowedstrijd.

De dag startte, net als eerdere jaren, met een praatje van een oude rot in het vak in de mariene wetenschappen (Willy Baeyens). Daarna volgden 4 zeer interessante presentaties van jonge onderzoekers actief in de maritieme archeologie (Arne Van Essen), de ornithologie (Eric Stienen), remote sensing (Bart Deronde) en de chemie-toxicologie (Inneke Van de Vijver).

In de namiddag legde Wouter Rommens uit wat het IOC Project Office for IODE in Oostende kan betekenen voor de Vlaamse mariene wetenschappers. Na een drukke poster- en demonstratie, volgde de voorstelling en de uitreiking van de VLIZ North Sea Award (Oscar G. Bos), de VLIZ aanmoedigingsprijzen (Ivy Meert en Kristien Schelfaut) en de VLIZ Poster Awards (professionele jury: Heidi Vanden Broeck en medeauteurs; Publieksprijs: Els Verfaillie en medeauteurs). De fotowedstrijd werd gewonnen door Wouter Willems - met een micro-opname van het strand in de sneeuw – en zal zeker tijdens de volgende editie van de Jongerencontactdag herhaald worden. Men zegge het voort!

Na een drukke dag waar veel te horen, te zien en te netwerken viel, werd nog eventjes nagepraat op de al even traditionele, maar gezellige receptie.

[meer info wetenschappelijke prijzen]

[IMIS record en publicatie]

[fotogalerij]

[meer info over de 6de VLIZ jongerencontactdag (incl. programma)][Overzicht] [Login]