Nieuwe oproep internationale Prijs Dr. Edouard Delcroix: menselijke gezondheid & de oceaan | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Nieuwe oproep internationale Prijs Dr. Edouard Delcroix: menselijke gezondheid & de oceaan

Toegevoegd op 2019-10-15
De Prijs Dr. Edouard Delcroix is een driejaarlijkse internationale wetenschappelijke prijs (25 000 EUR) die wordt toegekend aan een onderzoeker of onderzoeksgroep ter bekroning van wetenschappelijk onderzoek in het ruime kader van de oceaan en de menselijke gezondheid. Voor de tweede maal zal een Aanmoedigingsprijs Dr. Edouard Delcroix, ter waarde van 2 500 EUR, uitgereikt worden aan een jonge wetenschapper die aan de start van zijn/haar onderzoekscarrière staat. Deadline is 31 december 2019.

Foto: Shutterstock

Deze prijzen zijn het nalatenschap van Dr. Edouard Delcroix (1891-1973), een Belgisch orthopedisch chirurg en een pionier in de thalassotherapie. Het was zijn wil dat het bedrag werd besteed aan het bevorderen van fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek die een significante bijdrage levert aan (1) een betere kennis van de potentiële gezondheidsvoordelen van mariene ecosystemen (bv. het "Blue Gym" effect, de exploratie van mariene biodiversiteit, thalassotherapie en functionele revalidatie in zeewater) en aan (2) oplossingen voor menselijke aandoeningen die te maken hebben met het mariene milieu (vb. schadelijke algenbloei en andere biogene giftige stoffen, eutrofiëring, de transmissie van pathogenen en chemische stoffen en de impact van menselijke activiteiten zoals aquacultuur).

De prijs wordt georganiseerd door HYDRO vzw en het Vlaams Instituut voor de Zee vzw (VLIZ).
 

Link: www.vliz.be/nl/prijs-dr-edouard-delcroix[Overzicht] [Login]