Onderzoek hoe buitenactiviteiten tijdens de coronacrisis ons mentaal welzijn beïnvloeden | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Onderzoek hoe buitenactiviteiten tijdens de coronacrisis ons mentaal welzijn beïnvloeden

Toegevoegd op 2020-04-22
De pandemie van het coronavirus heeft een grote invloed op ons leven, vooral wat betreft de toegankelijkheid van de publieke buitenruimtes. In België geldt momenteel een semi-lockdown. We kunnen nog steeds even naar buiten, zolang we de maatregelen opgelegd door de overheid in acht nemen. Maar wat doet dat buitenzijn met ons mentaal welzijn? Bewegen we nu meer of minder dan voorheen? Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ), de Universiteit Gent en Katholieke Universiteit Leuven willen in kaart brengen hoe, waar en hoeveel we de buitenruimtes bezoeken, en hoe deze bezoekjes onze gezondheid en emoties beïnvloeden. Doe je mee?


Aan de hand van een korte enquête willen de onderzoekers nagaan hoe buitenactiviteiten onze emoties en gezondheid beïnvloeden, gezien de huidige situatie. Deelname aan de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten. De vragen polsen naar wie je bent, wat je doet, en hoe je je voelt, en dit in verband met jouw activiteiten buitenshuis.

Jouw gegevens worden op een vertrouwelijke manier verwerkt en er zijn geen risico's verbonden aan dit onderzoek. Je hebt op elk moment het recht om je toestemming tot dit onderzoek in te trekken zonder opgave van redenen.

Als je persoonlijk op de hoogte wilt worden gebracht van de resultaten van dit onderzoek, kan je e-mailen naar marine.severin@vliz.be. Ook bij vragen over deze studie, kan je op hetzelfde emailadres terecht.

Hulp bij errors: Hoewel het enquêteformulier in principe op alle moderne desktop browsers ingevuld kan worden, is het aangeraden om Mozilla Firefox te gebruiken. Surf naar onderstaande website om deze te installeren of updaten. https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/
 

Link: https://tpsurvey.ugent.be/limesurvey315/index.php/726526?lang=nl[Overzicht] [Login]