Hoe zal de wereld er uitzien in 3009? Waag je kans in de Beagle-wedstrijd! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Hoe zal de wereld er uitzien in 3009? Waag je kans in de Beagle-wedstrijd!

Toegevoegd op 2009-12-16
Met deze pittige vraag worden jongeren uitgedaagd om in de sfeer van Charles Darwin en zijn Beagle-expeditie, na te denken over de toekomst van onze planeet. Tot 21 februari 2010 krijgen leerlingen van de derde graad secundair onderwijs de tijd om, in groepjes van drie (met begeleider), een antwoord te formuleren door een zelfgemaakt filmpje op te laden via www.canvas.be/beaglewedstrijd.

Voor drie winnende teams bestaat de hoofdprijs uit een verblijf van enkele dagen aan boord van de Clipper Stad Amsterdam die de reis van Darwin met de 'Beagle’ overdoet. In het voorjaar 2010 zal die zich ter hoogte van Kaapstad bevinden. De tien volgende teams mogen een dagje mee aan boord van het Vlaams onderzoeksschip ‘Zeeleeuw’.

Deze scholierenwedstrijd wordt georganiseerd door CANVAS i.s.m. de jongerentijdschriften Klasse en Maks, het VLIZ, DAB Vloot, het actieplan Wetenschapscommunicatie van de Vlaamse overheid, de KULeuven, de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, het VIB en de VPRO.[Overzicht] [Login]