Winnaars scholenwedstrijd ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ ontvangen prijs – expo verlengd tot 7 november | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Winnaars scholenwedstrijd ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ ontvangen prijs – expo verlengd tot 7 november

Toegevoegd op 2021-06-09
Op dinsdag 8 juni – Wereldoceaandag – kwamen de drie winnaars van de wedstrijd ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ hun prijs in ontvangst nemen in Zeebrugge. De verassingsbox en een speels bezoek aan de expositie werden zeer gesmaakt door de jongeren. Goed nieuws voor wie deze interactieve tentoonstelling nog niet kon bezoeken: de expo is verlengd tot en met 7 november 2021, de laatste dag van de herfstvakantie.

Foto: War Heritage Institute & Seafront

De expositie ‘Operatie Noordzee 1944-’45’ brengt het indrukwekkende verhaal van de bevrijding van de Scheldemonding en de Belgische Kust door geallieerde troepen. De vier betrokken partners - War Heritage Institute, Vlaams Instituut voor de Zee, Seafront en Westtoer - sloegen hiervoor de handen in elkaar en zetten samen een scholenwedstrijd op voor alle lagere scholen in België.

Aan de hand van een uniek hoorspel over de bevrijding van onze kust kwam het verhaal op een toegankelijke manier tot in de klassen van de basisschool. Aan het hoorspel werd een wedstrijd gekoppeld waardoor deelnemende klassen kans maakten op een verrassingsbox voor de hele klas. De winnende klassen  Basisschool De Zonnebloem uit Sint-Amands, Vrije Basisschool Sint-Jan uit Ledegem én Twinkel uit Oostwinkel, kwamen op 8 juni met veel enthousiasme hun verrassingsboxen in ontvangst nemen.

“Deze expositie, die door de verschillende tentoongestelde artefacten toch wel bijzonder impressionant is, geeft perfect weer hoe het leven was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat we dit verhaal op een speelse manier kunnen brengen in de klassen en de scholen warm maken om ons een bezoek te brengen is een win-win”, aldus Dominique Henrard van het War Heritage Institute.

Voor wie zelf nog niet de gelegenheid heeft gehad om deze expo te bezoeken: goed nieuws! Nog de ganse zomer en herfst (tot de laatste dag van de herfstvakantie) kan je deze interactieve tentoonstelling, voor jong en oud, gaan bezoeken. De expositie Operatie Noordzee is immers verlengd tot en met 7 november 2021 .

Alle praktische info over dexpositie is terug te vinden op:
 

Link: www.dekust.be/expo-operatie-noordzee-1944-45[Overzicht] [Login]