Klas 17-jarigen uit Roeselare wint Expeditie Zeeleeuw! | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

VLIZ-nieuws

Klas 17-jarigen uit Roeselare wint Expeditie Zeeleeuw!

Toegevoegd op 2006-05-02
Een vijfde jaar ASO van het Barnum Instituut te Roeselare wint de hoofdprijs van het educatieve project ‘Expeditie Zeeleeuw’ en ging op Noordzee-expeditie met het onderzoeksschip ‘Zeeleeuw’.
Een zeskoppige jury van wetenschappers en pedagogen beoordeelde de inzending van het vijfde jaar ASO van het Barnum Instituut te Roeselare als het meest correct en origineel. Op maandag 18 april kozen de leerlingen dan ook het ruime sop voor een heuse expeditie op de Noordzee aan boord van het onderzoeksschip ‘Zeeleeuw’.

Onder leiding van een VLIZ team deden ze een volle week echt wetenschappelijk onderzoek op zee en leerden ze navigeren. ’s Namiddags waren ze te gast bij Horizon-Educatief voor een naverwerking van de gegevens en voor veel zeepret. Op vrijdag 21 april werden de expeditieleden feestelijk onthaald in Oostende om hun bevindingen in woord en beeld te demonstreren aan de verzamelde pers.

Het 7de jaar Houtbewerking van het KTA Gistel kaapte de 2de prijs weg en krijgt een instructie diepzeeduiken in het Olympia zwembad van Brugge.

Dat ze deze unieke ervaring mogen beleven, hebben deze 17-jarigen te danken aan hun inzet en creativiteit bij hun deelname aan het educatieve project ‘Expeditie Zeeleeuw’ (http://www.expeditiezeeleeuw.be) en de daaraan gekoppelde wedstrijd. Binnen dit project werden 17-18 jarigen uit gans Vlaanderen uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden voor tien zeeproblemen, daarbij geholpen door een netwerk aan zeewetenschappers. Dit educatieve e-learning project voor de derde graad secundair onderwijs (ASO, TSO, BSO) is een initiatief van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) in een partnerschap met SHE Consultancy en de IVA Maritieme Dienstverlening en Kust, DAB Vloot. Het kadert in het actieplan Wetenschapsinformatie en Innovatie van de Vlaamse Gemeenschap en wil 17-18 jarigen aanzetten om een studierichting te kiezen die betrekking heeft op wetenschappelijk onderzoek en maritieme technologie.[Overzicht] [Login]