North Sea Award | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

North Sea Award

Het VLIZ reikt jaarlijks op de VLIZ Marine Science Day een prijs uit om vernieuwend fundamenteel of toegepast onderzoek aan te moedigen. Dit onderzoek moet zich toeleggen op het bestuderen van de structuur of het functioneren van de Noordzee, met bijzondere aandacht voor de ondiepe kustgebieden en estuaria van de Zuidelijke Bocht en het Kanaal.

De VLIZ North Sea Award wordt jaarlijks toegekend aan een onderzoeker of een onderzoeksteam actief en verblijvend in een land grenzend aan de Noordzee.

De prijs bedraagt 1 000 EUR en is niet opdeelbaar. De prijs wil een recent en origineel wetenschappelijk werk belonen, dat bijdraagt tot het innoverend fundamenteel en toegepast onderzoek met betrekking tot structuur, werking en duurzaam beheer van het ecosysteem van de Noordzee, met bijzondere aandacht voor de ondiepe kustgebieden en estuaria van de Zuidelijke Bocht en het Kanaal. De bijdragen zijn van postuniversitair of postdoctoraal niveau, en verwijzen naar maximum drie jaar onderzoek sinds het behalen van het doctoraat.

Meer informatie over de selectieprocedure en de criteria voor deelname bevinden zich in het reglement. Deelnemen kan via het online formulier.

De VLIZ North Sea Award 2018 werd uitgereikt op woensdag 13 maart 2019 ter gelegenheid van de VLIZ Marine Science Day in het MEC Staf Versluys, Kapelstraat 76 te Bredene.

De winnaar van de VLIZ North Sea Award 2018 is:

Electron shuttling and elemental cycling in the seafl­oor
Sebastiaan van de Velde, University of California, Riverside (VSA)

Vorige laureaten