Open Marien Archief | Vlaams Instituut voor de Zee

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

In:

Open Marien Archief

Het Open Marien Archief van België (OMA) biedt vrije toegang tot de digitale publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties van Belgische auteurs en wetenschappers en van buitenlandse wetenschappers geaffilieerd aan een Belgische instelling.

Meer info

Nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print-vriendelijke versie

Penaeid shrimp broodstock nutrition: an updated review on research and development
Wouters, R.; Lavens, P.; Nieto, J.; Sorgeloos, P. (2001). Penaeid shrimp broodstock nutrition: an updated review on research and development. Aquaculture 202(1-2): 1-21. dx.doi.org/10.1016/S0044-8486(01)00570-1
In: Aquaculture. Elsevier: Amsterdam. ISSN 0044-8486, meer
Peer reviewed article

Ook gepubliceerd als
  • Wouters, R.; Lavens, P.; Nieto, J.; Sorgeloos, P. (2001). Penaeid shrimp broodstock nutrition: an updated review on research and development, in: (2001). VLIZ Coll. Rep. 31(2001). VLIZ Collected Reprints: Marine and Coastal Research in Flanders, 31: pp. chapter 64, meer

Beschikbaar in Auteurs 

Trefwoorden
    Aquaculture techniques; Brood stocks; Dieet; Dierenvoeding; Diëten; Feed composition; Garnaalkweek; Literatuurreviews; Sexuele maturiteit; Shrimps; Shrimps; Voeding; Voedingsorganismen; Penaeidae Rafinesque, 1815 [WoRMS]; Marien; Brak water
Author keywords
    shrimp; broodstock; maturation; nutrition; diet

Auteurs  Top 
  • Wouters, R.
  • Lavens, P., meer
  • Nieto, J.
  • Sorgeloos, P., meer

Abstract
    This paper reviews the current' knowledge on shrimp broodstock nutrition with special reference to developments during the last decade. Biochemical studies and diet studies are discussed with the aim of identifying the nutrients that are important to sustain optimal shrimp maturation. reproduction and offspring quality .Additionally. an overview is given of the efforts to revea! the nature of maturation-stimulating factors in fresh food, and of the use and performance of commercial and experimental artificial diets.

 Top | Auteurs