Open Marien Archief | Vlaams Instituut voor de Zee

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

In:

Open Marien Archief

Het Open Marien Archief van België (OMA) biedt vrije toegang tot de digitale publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties van Belgische auteurs en wetenschappers en van buitenlandse wetenschappers geaffilieerd aan een Belgische instelling.

Meer info

Nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print-vriendelijke versie

Effect of dietary essential fatty acids on egg quality and larviculture success of the greasy grouper (Epinephelus tauvina F.): preliminary results
Dhert, P.; Lim, L.C.; Lavens, P.; Chao, T.M.; Chou, R.; Sorgeloos, P. (1991). Effect of dietary essential fatty acids on egg quality and larviculture success of the greasy grouper (Epinephelus tauvina F.): preliminary results, in: Lavens, P. et al. (Ed.) (1991). Larvi '91. Short communications and abstracts of contributions presented at the international Symposium on Fish and Crustacean Larviculture. Gent, Belgium, August 27-30, 1991. EAS Special Publication, 15: pp. 58-62
In: Lavens, P. et al. (Ed.) (1991). Larvi '91. Short communications and abstracts of contributions presented at the international Symposium on Fish and Crustacean Larviculture. Gent, Belgium, August 27-30, 1991. EAS Special Publication, 15. European Aquaculture Society: Gent. ISBN 90-71625-09-5. 427 pp., meer
In: EAS Special Publication. European Aquaculture Society, meer

Ook gepubliceerd als
  • Dhert, P.; Lim, L.C.; Lavens, P.; Chao, T.M.; Chou, R.; Sorgeloos, P. (1991). Effect of dietary essential fatty acids on egg quality and larviculture success of the greasy grouper (Epinephelus tauvina F.): preliminary results, in: (1991). IZWO Coll. Rep. 21(1991). IZWO Collected Reprints, 21: pp. chapter 23, meer

Beschikbaar in Auteurs 

Trefwoorden
    Diëten; Fish culture; Fish eggs; Overleving; Vetzuren; Vislarven; Voedingsbehoeften; Marien

Auteurs  Top 
  • Dhert, P., meer
  • Lim, L.C.
  • Lavens, P., meer
  • Chao, T.M.
  • Chou, R.
  • Sorgeloos, P., meer

Abstract
    In spite of its aquaculture potential, the larval rearing of greasy grouper (Epinephelus tauvina) remains problematic and is not yet commercially feasible. The low and unpredictable larval survival is due to difficulties encountered in spawning the broodstock, the small size of the larvae at first feeding, and the high sensitivity of the larvae until day 45. The nutritional requirements for the broodstock as well as for the young larvae are still enigmatical. In this presentation the impact of supplementing the highly unsaturated fatty acids (HUFA), eicosapentaenoic (EPA), and docosahexaenoic acid (DHA) to the broodstock and larval diets is illustrated.

 Top | Auteurs