Open Marien Archief | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Open Marien Archief

Het Open Marien Archief van België (OMA) biedt vrije toegang tot de digitale publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties van Belgische auteurs en wetenschappers en van buitenlandse wetenschappers geaffilieerd aan een Belgische instelling.

Meer info

Nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (0): toevoegen | toon Print-vriendelijke versie

Drie copepoden, nieuw voor de Belgische fauna
Heip, C.H.R. (1969). Drie copepoden, nieuw voor de Belgische fauna. Biol. Jb. Dodonaea 37: 42-49
In: Biologisch Jaarboek (Dodonaea). Koninklijk Natuurwetenschappelijk Genootschap Dodonaea: Gent. ISSN 0366-0818, meer

Ook gepubliceerd als
  • Heip, C.H.R. (1971). Drie copepoden, nieuw voor de Belgische fauna, in: IZWO Coll. Rep. 1(1971). IZWO Collected Reprints, 1: pp. chapter 5, meer

Beschikbaar in  Auteur 

Trefwoorden

Auteur  Top 
  • Heip, C.H.R., meer

Abstract
    Tijdens het onderzoek van een ondiepe brakwaterplas, het Dievengat, gelegen op het grondgebied van de gemeente Knokke, werden een aantal copepoden verzameld, waaronder drie die tot nog toe niet in België werden aangetroffen. De exemplaren zijn afkomstig uit bodemmonsters met behulp van een glazen buis met een doorsnede van 6 cm² genomen; het gaat hier om een detritusrijke bodem. Het water is op de plaats van monstername ongeveer 20 cm diep. Monsters werden genomen van augustus 1968 tot mei 1969. De saliniteit is aan betrekkelijke grote schommelingen onderhevig. Meestal werden waarden tussen 12 promille S en 18 promille S gemeten. Maximaal werd 19.03 promille S op 16/12/68 en minimaal 8.41 promille S op 5/5/69 gemeten. Het water kan dus als mesohalien, volgens het systeem van Venetië, 1958, bestempeld worden, al valt het maximum buiten de grenzen die voor dit systeem gelden (5 tot 18 promille S). De pH schommelt tussen 7.6 en 8.6.

Alle informatie in IMIS valt onder het VLIZ Privacy beleid Top | Auteur