Open Marien Archief | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Open Marien Archief

Het Open Marien Archief van België (OMA) biedt vrije toegang tot de digitale publicaties over de Vlaamse kust en het Belgisch deel van de Noordzee, en alle andere mariene, estuariene en kustgebonden publicaties van Belgische auteurs en wetenschappers en van buitenlandse wetenschappers geaffilieerd aan een Belgische instelling.

Meer info

Nieuwe zoekopdracht
[ meld een fout in dit record ]mandje (1): toevoegen | toon Print-vriendelijke versie

one publication added to basket [97344]
Europese duurzaamheidsindicatoren voor kustgebieden in Nederland: een eerste inventarisatie = European sustainability indicators for coastal zones in The Netherlands: a first inventory
Lescrauwaet, A.-K.; Vandepitte, L.; Vanden Berghe, E.; Mees, J. (2006). Europese duurzaamheidsindicatoren voor kustgebieden in Nederland: een eerste inventarisatie = European sustainability indicators for coastal zones in The Netherlands: a first inventory. VLIZ Special Publication, 31. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISBN 90-81008-14-5. 128 pp.

www.vliz.be/docs/zeecijfers/RIKZ%20intro.pdf
Deel van: VLIZ Special Publication. Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ): Oostende. ISSN 1377-0950, meer

Beschikbaar in Auteurs 
Documenttype: Projectrapport

Trefwoorden
    Duurzaamheid; Indicatoren; Kustgebied; Kustzonebeheer; Sustainability; Sustainability; ANE, Nederland [Marine Regions]; Marien

Project Top | Auteurs 
  • Eu-duurzaamheidsindicatoren voor kustgebieden in Nederland, meer

Auteurs  Top 
  • Lescrauwaet, A.-K., meer
  • Vandepitte, L., meer
  • Vanden Berghe, E., meer
  • Mees, J., meer

Abstract
    In opdracht van het Directoraat-Generaal Water van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, voert het Rijksinstituut voor Kust en Zee (RIKZ) van Rijkswaterstaat in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) de inventarisatie 'EU-duurzaamheidsindicatoren voor kustgebieden in Nederland' uit. Het betreft een eerste aanzet om het Nederlandse kustgebied te evalueren vanuit het oogpunt van duurzaamheid met een gemeenschappelijke Europese aanpak. Dit document geeft een overzicht van de 27 EU-duurzaamheidsindicatoren met een beknopte trendanalyse per meting.

Afbeeldingen Top | Auteurs