Vlaamse Havendag 2017 - opendeur RV Simon Stevin | Vlaams Instituut voor de Zee
 

Vlaams Instituut voor de Zee

Platform voor marien onderzoek

Vlaamse Havendag 2017 - opendeur RV Simon Stevin

Onze Vlaamse havens zijn  internationaal gekend en geliefd. Vlamingen onderschatten het soms. Tijdens de vijfde Vlaamse Havendag op zondag 17 september krijgt iedereen de kans om te komen ontdekken hoe verrassend en veelzijdig de activiteiten in onze havens zijn. Zo ook in de haven van Oostende, die zich profileert als een hub voor 'blue energy' en 'onderzoek'. Oostende is tevens de thuishaven van het onderzoeksschip Simon Stevin. VLOOT en VLIZ stellen het schip deze dag open voor het grote publiek.

Kom op zondag 17 september naar de Oosteroever in Oostende en bezoek de RV Simon Stevin. Aan boord van dit Vlaams onderzoeksschip houden wetenschappers zich bezig met allerhande zeewetenschappelijk onderzoek. Het kustvaartuig wordt ingezet door VLOOT in samenwerking met het Vlaams Instituut voor de Zee en is voornamelijk actief in het Belgisch deel van de Noordzee. De Simon Stevin beantwoordt aan de noden van de verschillende mariene onderzoeksdisciplines en is uitgerust met hoogtechnologische apparatuur. De dieselelektrische aandrijving biedt de mogelijkheid om te varen als 'stil schip', waardoor de akoestische meetinstrumenten optimaal benut kunnen worden. Tijdens de Vlaamse Havendag kun je het vaartuig bezoeken. Wetenschappers van het VLIZ lichten het zeewetenschappelijk onderzoek op een praktische manier toe.

De haven van Oostende opent speciaal voor de vijfde editie van de Vlaamse Havendag de deuren van de offshore windterminal van REBO (Renewable Energy Base Oostende). Vanuit de onthaalsite maak je kennis met de verschillende ontwikkelingen in blauwe groei. De offshore windactiviteiten vormen de hoofdmoot. Naast een bezoek aan de RV Simon Stevin is er dus nog heel wat meer te ontdekken. Bekijk alle activiteiten die plaatsvinden in Oostende op de website van de Vlaamse Havendag.

Waar? Esplanadestraat, 8400 Oostende
Wanneer? Zondag 17 september, 10u-17u
Toegang is gratis