Nieuws

Update Waterkwaliteit Spuikom

Toegevoegd op 2018-08-24 20:40:10 door Maelfait, Hannelore
Tijdens de overlegvergadering met alle betrokken diensten werd vrijdagmiddag beslist dat het verbod op watersportrecreatie en visserij op de Spuikom nog zeker tot maandagavond van kracht blijft.
Tijdens de overlegvergadering met alle betrokken diensten werd deze middag beslist dat het verbod op watersportrecreatie en visserij op de Spuikom nog zeker tot maandagavond van kracht blijft.
Het tekort aan zuurstof in de spuikom heeft zich nog maar amper hersteld en daarom werd er beslist ism betrokken besturen om gedurende twee getijden het waterpeil van de Spuikom snel en drastisch te verlagen en met het hoogwater van zaterdag-zondagnacht de spuikom opnieuw te vullen met een grote hoeveelheid zeewater. Een grote verversing wordt effectiever geacht dan opeenvolgende beperkte schommelingen in het waterpeil. Samen de voorspelde regen en de koelere temperaturen wordt er zo gehoopt over het weekend terug voldoende zuurstof toe te voegen aan het Spuikomwater. Waterrecreatie activiteiten en vissen op de Spuikom blijft verboden. Er wordt ook ten stelligste afgeraden om palingen voor consumptie uit de Spuikom te halen.
Op maandagnamiddag volgt een nieuwe evaluatie na hernieuwde metingen en staalnames.


[Overzicht] [Login]
Webmaster | © Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK)